ساختار مرد فیل نما بر اساس زندگی مردی است که گفته می شود جسور و بی باک است هر چند این شجاعت حاصل دستاورد های قهرمان نیستند بلکه نتیجه بازی شوم و سیاه سرنوشت بوده است.(۱)
(راجر ابرت)
مرد فیل نما در کنار استریت استوری ، یکی از فیلم های لینچ است فاقد داستانی با پیچش های خاص این کارگردان یا بهتر بگوییم فیلمساز مؤلف.
بازی فوق العاده خوب جان هارت توانا، با وجود آن گریم وحشتناک و غریب، (بازیگری که آنطور که باید و شاید بزرگی اش درک نشده) و آنتونی هاپکینز مشهور به فیلم کمک کرده تا در کنار کارگردانی خوب لینچ ، فیلم بتواند زندگی ادوارد مریک را به تصویر بکشد.
از برخی جهات، آدم به یاد فیلم کاسپر هاوزر به کارگردانی هرتزوگ که قبل از این فیلم ساخته شد می افتد. و ابرت هم این دو فیلم را با هم مقایسه و گونه ای که کاسپر وارد اجتماع می شود را از فیلم لینچ برتر می داند.
۱.فصلنامه سینما و ادبیات،شماره شانزدهم.(نگاهی به مرد فیل نما،راجر ابرت،ترجمه ابراهیم حکیمی.)
عکس:ادوارد مریک واقعی
از بین فیلم های دیوید لینچ من همین مرد فیل نما و استریت استوری رو خیلی خوشم میاد و مابقی خیلی پیچیده و عجیب هست.البته جاده مالهالند رو هم خیلی خوشم اومد اما واقعا پیچیده و عجیب بود.
توی ایران و چند دهه پیش هم گویا فردی دچار این مشکل بوده و اسکلتش هم بنا به گفتی برخی هنوز نگهداری میشه
سلام و درود.من بزرگراه گمشده رو بیشتر دوست دارم. جاده مالهالند و کلا فیلم های دیگه لینچ رو باید چند بار ببینی ، در موردشون بخونی و... مثل یک پازل که باید حلش کنی. برو به سایت فیلم همه نماد پردازی ها و پیچش ها رو توضیح داده.
https://www.mulholland-drive.net/
مثل لینچ نداریم!
ممنونم بزرگوار
ببینم این پازل چی جوریه
لطف دارید.البته این رو هم بگم هر کس می تونه برداشت خودش رو داشته باشه. اصلا برای همین اینجور فیلم ها ماندگار میشن.